After work med Män på Folk

10:26 7 Nov 2018

Organisationen Män kommer till Folk nu på fredag för att prata jämställdhet och mansnormer.

After work på fredagar brukar i sin vanliga mening betyda att man bränner några hjärnceller efter en lång arbetsvecka. Nu på fredag kan du istället fylla på med några när organisationen Män gästar Folks after work där man även kan käka lite ostron. Vi frågade Catrin Söderberg som är pressansvarig för Män vad deras eftermiddag kommer bjuda på.

Vad står föreningen Män för?
— Män är en ideell feministisk organisation som jobbar för en jämställd värld utan våld. Vi engagerar män som vill arbeta för jämställdhet och mot destruktiva mansnormer.

Vad kommer man att få ta del av på er aw på Folk nu på fredag?
— Då kommer vi berätta om resultaten från den undersökning som vi lät Sifo göra om mäns attityder till metoo ett år senare. Har metoo lett till att män förändrat sitt beteende? Framför allt vill vi prata om hur viktigt det är att män engagerar sig i arbetet för att vi aldrig mer ska behöva ett metoo.

Hur har responsen varit för er organisation?
— Efter metoo förra året så fick vi tusen nya medlemmar på kort tid, och vi kunde starta flera nya lokalgrupper runt om i landet. Vi märker tydligt att det finns ett stort engagemang och en vilja att både förändra och förändras hos många män och killar. På våra självreflekterande samtalskvällar säger många män att de längtat efter dessa öppna samtal om jämställdhet tillsammans med andra män.

Vad är de vanligaste frågor och funderingar som män kommer med till er?
— Vad kan jag göra? Hur kan jag bidra till en positiv förändring? Och på det svarar vi att förändringen börjar med dig själv. Lyssna på kvinnors berättelser, prata och lyssna på andra män och dela era erfarenheter och känslor med varandra.

Här hittar du mer information om evenemanget.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!