Mässgeneralen Bernice Glimberg tillsammans med projektledaren Sylvia Rynell.

Affordable Art Fair är tillbaka i oktober

Redaktion 15:01 12 Sep 2018

Det är dags för den sjunde svenska upplagan av den prismedvetna konstmässan. 

Mellan den 11-14 oktober anordnas Affordable Art Fair i Nacka Strandsmässan. Under mässan visas tusentals konstverk av typen måleri, skulptur, fotografi och tryck upp. Över 500 konstnärer och gallerier från hela världen deltar. Samtliga verk är till salu för ett maxpris på 60 000 kronor. 

Årets ambition är att slå besöksrekordet från tidigare år, dels genom uppdaterade kriterier för vilka gallerier som får delta men också genom en ännu större satsning på samarbeten.
– Vi har växt stadigt de senaste åren sedan vi etablerade oss i Sverige. I år vill vi fortsätta på framgångsreceptet. Bra och lättillgänglig konst som står i fokus men med kul och relevanta sidoaktiviteter för våra besökare, säger Bernice Glimberg som är mässchef på Affordable Art Fair.

De gallerier som ställer ut är en blandning av tidigare favoriter och nytillkomna namn. All konst är till salu och tydligt prissatt mellan 500 och 60 000 kronor. Konstverket man köper kan tas hem med detsamma, då både en professionell inslagningsdisk, ramverkstad och transportfirma finns på plats.

– Vi är många som stått framför ett konstverk och undrat varför det kostar 150 000 svenska kronor jämfört med ett annat som kostar 1000 kronor. Vi är konstmässan där ingen fråga är för dum, istället uppmanar vi alla att fråga och lära sig mer om konsten du köper. Våga fråga och ha kul. Galleristerna älskar att få berätta om sin konst, fortsätter Bernice Glimberg. 

Affordable Art Fair grundades i England 1999 och har som uttalat mål att göra samtida konst tillgänglig för alla. I dag anordnar man 14 mässor i nio olika länder. I Sverige har mässan funnits sedan 2012, de två senaste åren på Nacka Strandsmässan.

Affordable Art Fair pågår mellan den 11-14 oktober.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!