Acne svarar på Mia Skäringers kritik

11:59 10 Jan 2018

Skäringer och Mannheimer kritiserade Acne för sina smala modeller. Nu svarar Acne på kritiken.

På tisdagen gick poddkollegorna Mia Skäringer och Anna Mannheimer ut i ett gemensamt Instagraminlägg och kritiserade Acne för deras val av modeller.

”Flera av flickorna – kvinnorna ser sjuka ut. Antingen är de 13 år eller så är de vuxna och skapta mycket smala, men blekpudrade och stajlade i en slags håglös “knarklook”, skrev de bland annat.

Nu har Acne skrivit ett mejl till Mia Skäringer som hon lagt ut på Instagram.

"Jag beklagar att ni har haft en negativ upplevelse på vår hemsida. Vår policy är att aldrig jobba med minderåriga eller icke hälsosamma modeller och vår ambition är att alltid visa mångfald och sundhet samt att uppvisa våra produkter på ett bra sätt. Vi har uppenbart inte lyckats i detta fall och kommer att använda lärdomarna samt den input vi nu får från er och andra engagerade personer för att bli bättre i kommande fotograferingar och projekt. Vi kommer att utöka vårt arbete för att säkerställa att såväl modellval som bildval framöver på ett bättre sätt förmedlar de ideal vi vill stå för", skriver en representant för företaget.

I bildtexten skriver Mia Skäringer:  "Jag funderar på hur det hade känts om modevärlden flirtat med en annan sjukdom på samma sätt. Hur vi reagerat. Vi har helt enkelt vant oss och behöver vakna. I Frankrike (modets centrum) är näst vanligaste dödsorsaken efter trafikolyckor anorexi/ätstörningar (ålder 15-24) Det vore löjligt å förneka sambandet..."

Läs även: Acnes Lookbook Del 1.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!