5 arbetsplatsserier du borde se

12:00 28 Jan 2021

Arbetslinjen trendar på tv. Tv-redaktören listar några av de bästa arbetsplatsserierna.

SVT:s polisserie Tunna blå linjen gör succé bland både tittare och kritiker eftersom den skildrar det till synes vardagliga polisarbetet snarare än glamouriserade mordmördarmysterier och andrenalinstinna knarkrazzior. Här står det interpersonella för dramatiken. Med det sagt, vilka andra arbetsplatsserier borde du se? Lustigt att du frågar, här kommer en lista.

After Life
Ja, ja, ja. Ricky Gervais The Office må vara arbetsplatskomedin som definierar genren, men det är hans senaste serie After Life som med kirurgisk precision gestaltar hur det är att jobba på världens mest lokala lokaltidning som ingen förutom de medverkande läser. Exempel på förstasidescoop: åka ut och intervjua en gubbe som fått samma vykort flera gånger.

Mad Men
Få serier buteljerar lirarlivet som Mad Men. Här är Don Draper 60-talsreklammannen som när han inte ligger med sin sekreterare, sover bort baksmällan på kontorssoffan eller tar sig en jävel så glider han in på kundmötet och drar något ur sin röv – till stående ovationer. Föreställer mig att det var exakt så 60-talets reklambransch såg ut.

Silicon Valley
När allt kommer omkring vet jag ytterst lite om tech-branschens egentliga förehavanden. Trots det känner jag med hela mitt väsen att Silicon Valley ramar in allt du behöver veta i scenen där Erlich Bachman sväljer en påse med hallucinogena svampar och bilar ut till öknen för att spåna fram ett fräsigt namn till en start-up och droppar disruptive insights som “creating unique cross-plattform technologies”.

Veep
Där andra serier om politiker som Vita huset och till och med Parks and Recreations i grund och botten handlar om idealism och personlig övertygelse sticker Armando Iannuccis Veep ut med sin ensemble som till 100 procent består av cyniska me first-opportunister. En serie att älska fylld med karaktärer att hata.

Mythic Quest
Apple TV+:s Mythic Quest är ett utmärkt exempel på den nya erans arbetsplatskomedi. Där genren tidigare omvandlade trista nio-till-fem-jobb till en fritidsgård för vuxenbarn (lex The Office) omvandlar de nya serierna drömjobbet till en mardröm. I Mythic Quest blir en framgångsrik onlinespelsstudio ett utdraget helvete för alla anställda.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2021.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!