27 kulturprofiler svarar: Det ska vi göra i sommar

12:05 23 Jun 2021

Sommaren, med alla sina löften, har hittat till vår kalla och karga bit jord i norra Europa. Gula klotet är tillbaka, bikinin är uppochner och snart är till och med Theo Wahlgren vaccinerad. Men hur ska våra kulturprofiler utnyttja den korta tiden utan tandläkarväder? Blir det Gotland, Österlen, eller något helt annat? Nöjesguiden har tagit reda på svaret.


Julia Frändfors
Poddprofil

– Det blir ett par veckor på Gotland för vila och rekreation, en vecka i Gagnef där jag ska vara med och bygga upp Sveriges enda festival, sedan avrundar vi med ett EXTREMT efterlängtat besök i Köpenhamn och resten av tiden ska jag fan bara sitta i trädgården eller på olika uteserveringar och läsa.


Mauri Hermundsson


Youtuber

– Jag ska min vana trogen göra allt för att undvika Frasse Levinsson.


Lotta Lundgren

Programledare

– Mycket enkelt, jag ska stryka runt Eriks hus på Mörkö exakt hela sommaren, och jag kommer bara lämna tomten i absoluta nödfall. Dels för att jag vill det men också för att jag i ärlighetens namn inte har några alternativ – tusentals liv står på spel och allt hänger på mig. Om jag slutar vattna rabatterna så dör mina blommor, struntar jag i struntar att tjuva tomaterna så gror växthuset igen och om ingen river upp allt ogräs så tar det över hela stället på ett par veckor. Det är fantastiskt att vara så viktig hela tiden och sen blir det ju otroligt fint också.


Joel Ighe

Före detta nattklubbschef

– Absolut ingenting.


Hans Shimoda
Frilansjournalist

– Jag och frugan Anna drar äntligen till Italien igen som vi gör varje sommar sedan vi blev frilansare. Det blir några veckor på lite olika ställen med Florens som bas. Prognosen är också ohälsosamma mängder kolhydrater i alla dess former och en och annan grappa och limoncello varvat med lite träning.


Oscar ”Zache” Zachrison

Paradise Hotel-deltagare
– Jag studerar i vanliga fall på universitet så nu har jag lite ”sommarlov”. Detta blir första sommaren jag inte har ett ”vanligt” jobb. Utan jag jobbar lite med sociala medier och då framförallt Youtube. I sommar ska jag alltså göra en massa roliga videos till min kanal. Det stora äventyret blir när jag i juli månad ska cykla genom hela Sverige. Jag börjar i Helsingborg den 1 juli och cyklar sedan varje dag tills jag är framme vid Kebnekaise. Väl där möts jag av militärer från Arvidsjaur som hjälper mig att guida mig upp för Kebnekaise. Detta blir som sagt sommarens stora äventyr och jag kommer dokumentera allting på mina sociala medier främst Youtube, Tiktok och Instagram. Så håll utkik!


Irena Pozar


Chefredaktör för Veckorevyn

– Jag ska på turné på Balkan och visa upp min coronabebis för släkt och vänner! Tänkte också försöka skriva en bok, och sola mig bort från likblek.


Karin Olsson

Kulturchef på Expressen

– Jag har hyrt ett hus på "Ålakusten" vid Åhus i Skåne i några veckor. Men kommer inte att äta ål...Sedan ska jag vara ansvarig utgivare på Expressen, när chefredaktör Klas Granström har semester.


Bianca Meyer

Poddprofil och komiker

– Jag ska ha en Katrin Zytomierska-sommar med mitt ex, vår son och hans mormor i Baskemölla på Österlen. Och passa på att umgås med Malmökomiker. I slutet av juli åker jag och Sascha till Lefkas och däremellan samt efter kommer jag fortsätta att i sociala medier onyanserat stötta dem fantastiska staten Israel och försöka få en kille som heter Peter att bli jättekär i mig. Hoppas alla håller tummarna för mitt kärleksliv och mellanösterns enda demokrati.


Olof Lundh

Sportjournalist

– Första halvan av sommaren handlar om EM i fotboll. Jag tar rygg på Sverige och om de åker ut byter jag lag. Dagen efter finalen 11 juli åker jag till Österlen och delar tiden mellan sjukt kalla morgonbad, golf och middagar på Friden alternativt Mellby klockargård. I mitten av augusti är det Stockholm som gäller.


Tobbe Ek


Journalist på Aftonbladet

– Jag hade in i det längsta hoppats på att pricka av Alaska eftersom det är den sista av USA:s delstater som jag ännu inte har besökt. Men det går ju inte. Så med en lycklig vaccinspruta och otroligt aktiva antikroppar i blodet kommer jag förhoppningsvis våga mig till Kroatien med vänner i ett par veckor för att dricka slivo, bada och tanka all sol som man som blekfet svensk behöver för att förbereda sig inför höstmörkret. Eftersom jag är poängjunkie så försöker jag alltid maximera flygmilesen, men det var inte riktigt motiverat att flyga via London med 18 timmars restid för att hålla mig inom rätt allians, så det blir Sas den här gången. Business? Det hade ju varit härligt, om Sas hade haft business i Europa. Det är därför jag föredrar British Airways egentligen, och för att British Airways har otroligt riviga flygvärdinnor. Men ja, jag unnade mig en plus-stol. Man vill ju inte börja semestern på minus.


Alexander Pärleros

Entreprenör och poddprofil

– Jag ska vara i Åmål, spela padel, släppa avsnitt 500 av Framgångspodden och operera bort en ganglion på handen.


Carl Reinholdtzon Belfrage


Legend

– Förutom att plocka upp Bode-kalsonger från golvet inför att min vackra flickvän Emelie flyttar in, bada med ungarna och tvätta bilen tänkte jag också försöka rädda landets obefintliga modejournalistik. Detta då Sverige ramlat ner till plats 143 på Hipster Internationals lista över länder värda att besöka. "Alla ser ut som om Babben Larssons son David Sundin ramlat ut ur ett modereportage i Café/King", som det stod i motiveringen.


Dag Tolstoy


Komiker och artist

– Jag kommer ta en liten semester från sociala medier. Kanske. Det kanske inte är kul att pausa och då struntar jag i semestern. I övrigt ska jag resa runt till alla Sveriges landskap och spela in avsnitt till min nya Youtube-serie.


Ivar Arpi

Skribent
–Jag ska äta, sova och undvika att dö.


Johanna Nordström

Komiker och poddprofil

– Jag ska supa, flytta och gå till ett medium.


Jelassi

Artist

– Jag kommer dricka massa cappuccino och fira allt roligt som hänt mig och mina vänner senaste tiden! Sedan blir det allsången och långfilmsinspelning och äntligen lite livespelningar! Vi ska också in i studion och göra färdigt mitt debutalbum Dom har bara gett mig ett namn, som släpps i september.


Rojin Pertow

Chefredaktör för Galago

– Jag är relativt nydumpad, så i sommar ska jag verkligen satsa på att stå emot impulsen att ta mitt eget liv.


Sandra Beijer


Influencer och författare

– I sommar tar jag fem veckors semester tillsammans med min kille. Två veckor i Frankrike i Italien och sedan tre veckor där vi tågar mellan Stockholm och Göteborg, lite i skärgården, lite i Majorna, allt mycket chill. Avslutar allt med tre dagar på Gotland hos mina kompisar Elsa och Pontus. 


Alba August

Skådespelare och artist

– Jag ska filma Knutby hela sommaren, där jag spelar barnflickan. Och någon spelning här och där. Sen lite ledighet i september. En drömsommar om du frågar mig.
Margret Atladottir

Producent och programledare i P3

– Jag ska programleda Morgonpasset i P3 tillsammans med Ison Glasgow, Vendela Lundberg och Anis Don Demina vilket innebär AW klockan 11.00 med bikinin uppochner vid olika vattendrag. Detta är även en efterlysning: Har du pool? Jag är intresserad av en relation i så fall.


Hannes Fohlin

Skådespelare

– Det blir en Sverigesommar. Roadtrip med kompisar ner till Skåne över midsommar, hänga med kompisar på mitt landställe i Roslagen och så blir det nog en och annan färd med min kompis båt ”Beja Hajen”.


Camilla Fågelborg

Komiker och producent

– Jag ska jobba hårt på min sommarstil: Lotta på Bråkmakargatan möter Pärlan från Luftens hjältar, bada med Helle, ragga på killar med sommarhus (båt kanske också funkar, call me), säga ”Gud, det är sååå varmt” ofta, bli moster och åka hem till Ystad för att äta 100 wienerbröd från Hallå Hallå.
Edvin Törnblom

Poddprofil och skådespelare

– Bada.


Jacques Karlberg

Skådespelare

– Tänkte landställe-luffa. Mina kravlista är: Gotland, närhet till Rute Stenungsbageri, tillgång till Saab och bastu med tillhörande kallpool. Man får också gärna vara ett par i 40-årsåldern som jobbar i mediabranschen och doftar otroligt.


Myra Granberg

Artist

– I sommar ska jag äntligen få möta lite publik igen på ett tiotal spelningar runt om i Sverige, och jag är så otrolig taggad! Sedan hoppas jag såklart också på att få njuta av varmt väder, kallt rosévin och lite lugn och ro mellan giggen.


Jonas Lundqvist


Artist

– Runka.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!