10 filmgifar för att ta dig igenom valdagen på sociala medier

Martin Memet Könick 14:47 13 Sep 2014


Beroende på vad du röstar på och hur det går så kommer valdagen att vara antingen en triumf eller en besvikelse. Oavsett kommer dagen att präglas av ett otal inlägg på diverse så kallade sociala medier. Hur kan du lättast urskilja dig från mängden av uppdateringar?


Svaret är uppenbart. Här följer en lista över de mest användbara gifarna för supervaldagen, så att just du kan uttrycka dig mer innovativt än dina sociala medier-homies, med allt från Star Wars-vrål till "rösta med hjärtat"-Amelie.


10. Från Nosferatu (1922) är denna gif perfekt om allt går åt helvete. Det är bara att smälla upp den och säga att du tyst kravlar dig upp till kistan för att sova tills nästa val.


9. Från The Fantastic Mr Fox (2009) är denna gif perfekt för att signalera att tillsammans, oavsett olikheter, så vann vi. Solidaritet över gränserna. 


8. Från The Wolf of Wall Street (2013) är denna gif perfekt om du har haft långa och tröttsamma diskussioner med föräldrar eller andra meningsmotståndare i dina statusuppdateringar – nu är det över och din sida vann. Varför inte fira med ett ”Told ya!” och en dansande DiCaprio?


7. Från Star Wars: The Empire Strikes Back (1980) är denna gif på Luke Skywalker perfekt om din sida har förlorat eller om Sverigedemokraterna får en vågmästarroll (för det hoppas jag faktiskt att ingen som läser detta önskar). 


6. Från Napoleon Dynamite (2004) är denna lilla gif perfekt att använda varje gång du länkar till någon ny bra prognos under valdagen. Kort och koncist säger du att det är på rätt väg. 
 5. Det rapporteras om att det går bättre än väntat för Sverigedemokraterna (hoppas inte) och du känner att det inte räcker med en ynka gif. Här har du den perfekta trippeln från Busungarna (1994), (500) Days of Summer (2009) och Bridesmaids (2011). 


4. Från (den dåliga) Bruce den allsmäktige (2003) är denna gif perfekt om du just har skrivit en lång rant på Twitter om allt du hatar med valet just nu och känner att du komiskt vill ursäkta dig med ett ”jag var tvungen att skriva av mig”.


3. Från Amelie från Montmartre (2001) är denna gif perfekt om du just röstat rött och skriver en statusuppdatering med uppmaning om att ”rösta med hjärtat”. 


2. Från Total Recall (1990) är denna gif perfekt om du vill kommunicera att du inte tror på politikernas vallöften, att de alltid blir som andra personer när de väl blivit valda, men att du ändå har röstat för att det är viktigt och för att du tror på idealen som ditt valda parti står för. Pust.1. Beroende på valresultatet så vill du fira eller hata. Här har du de perfekta gifarna för båda tillfällena. Från Harry Potter och Scott Pilgrim vs. The World (2010). Mycket nöje.

 

Martin Memet Könick är skribent och chefredaktör för konstpretton.se. Det här är hans allra första text för Nöjesguiden.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!