No Hard Feelings

10 filmer du borde se på Stockholm hybrid-filmfestival 2020

19:42 9 Nov 2020

Som ni har längtat! Särskilt nu när den årliga novemberfilmfesten inte bara är Stockholms angelägenhet. I det rådande läget erbjuder Stockholm filmfestival som invigs den 11 november delar av programmet online.

Och nu är de äntligen här: Nöjesguidens tio filmfestivaltips - fem som kan hittas på den digitala plattformen Festival on Demand och fem icke-pandemiska storduksvisningar (som inte är slutsålda än).

Festival on Demand

the_man_who.jpg
The Man Who Sold His Skin
Skulle du tacka ja om en världsberömd konstnär bad om att få tatuera sitt konstverk på din rygg? I den tunisiska regissören Kaouther Ben Hanias film ingår huvudpersonen Sam Ali ett sådant avtal för att förenas med sin fästmö i Europa. Inte ett helt oproblematiskt avtal såklart.

one_night.jpg
One Night in Miami
If Beale Street Could Talk och Watchmen-skådespelaren Regina King regidebuterar med en film om en legendarisk februarinatt 1964 då Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke och Jim Brown möttes i ett motellrum. En blivande Oscarskandidat?

76-days-new_0.jpg
76 Days
När världen just hade fått nys om ett nytt virus som spred sig i Kina, tog de två Wuhanbaserade-filmskaparna på sig overall och började filma på överfulla kinesiska sjukhus. Resultatet blev en dokumentär som påminner om ett apokalyptiskt zombiedrama.

no_hard.jpg
No Hard Feelings 
Den 25-åriga regissören Faraz Shariats självbiografiska film är en lovestory med migration, pop och queer klubbkultur som tema. Den vann en Teddy Award för Bästa queerfilm på filmfestivalen i Berlin.

stray.jpg
Stray
Elizabeth Los dokumentär är filmad ur en gatuhunds perspektiv. Se Zeytin strosa runt på Istanbuls gator och visa en dold värld som likväl är hem åt de som samhället glömt bort.

Fysisk festival 
 

pinocchio-.jpg
Pinocchio 
Roberto Benigni spelar träsnidaren Geppetto i Matteo Garrones (Gomorra, Dogman och Tale of Tales) nya spektakulära tolkning av Carlo Collodis tidlösa saga från 1881. 
 
gazamonamour.jpg
Gaza Mon Amour 
Palestinas Oscarsbidrag är en kärlekshistoria med strömavbrott, våld och brist på framtidstro i dagens Gaza. För regin står de identiska tvillingarna Arab och Tarzan Nasser som tidigare gjort Salongen.
 
neworder-01.jpg
New Order
Som en käftsmäll beskrivs Michel Francos dystopiska thriller som utspelar sig i ett laglöst Mexico City. Filmen vann Juryns stora pris på årets filmfestival i Venedig.
 
greta.jpg
Greta
Se hur Nathan Grossman klarat pressen att göra den dokumentär som han visste skulle vara på allas läppar. ”Filmen visar mitt verkliga jag”, säger GT själv.
 
woman.jpg
The Woman Who Ran
Sydkoreas "mästare på att skildra närhet i det vardagliga” - Hong Sang-Soo  återvänder med ett lågmält kvinnofokuserat drama om den uttråkade hemmafrun Gam-hee, som uppsöker sina gamla vänner medan mannen är på tjänsteresa.
 
Stockholms 31:a internationella filmfestival pågår mellan den 11-22 november 2020.
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!