John from Cincinnati

Sandra Nelson 17:02 26 Oct 2007
Det här med att tv-serier numera måste slå hos den breda massan redan första säsongen för att få bli en andra är ett tveeggat svärd. Visst vore det härligt om vissa saker aldrig ens såg dagens ljus, men det som pöbeln gillar omedelbart och det som hyser potential till kommande storhet är ju sällan ett och detsamma. Skulle jag skriva om vad John from Cincinnati kunnat bli hade den fått högsta betyg, tveklöst. HBO serverar en svordomsfylld (såklart) surf-noirmacka utan like. Tanken var att den skulle fylla Sopranos plats, men den liknar inget annat jag sett på tv och förmodligen blev det karga Imperial Beach en för jobbig kontrast till italienskt middagsmys. Det finns så många lösa trådar, så mycket dyfunktionell familjeångest, droger, mystik och drama att fylla minst tre underbara säsonger att det känns som ett hån (eller i alla fall något ditåt) att veta att det bara blev en enda. Visst, jag tror absolut att man får ut något av den här säsongen, men det gör mig ont om en serie med en så svårsmält storslagen ansats tvingas knytas ihop alldeles för tidigt.

Canal+ 29 november
Stad: 
0 Kommentera

Bäst just nu: TV

iZombie

Lika lite som iZombie är din vanliga zombieserie är Liv Moore inte din vanliga zombie. Hon är nämligen väl medveten om sitt odöda tillstånd och använder det för att göra gott, närmare bestämt lösa brott.

Game of Thrones

Till och med fem säsonger in i ”Drakar och demoner med bordeller”-serien Game of Thrones kan jag inte tygla min inre nörd.

Penny Dreadful

En The League of Extraordinary Gentlemen-kopia med viktorianska skräckfigurer. Att serien har den utmärkta smaken att ta sig själv på dödligt stort allvar gör det bara ännu bättre.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler tv-recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!