Dead Space

Johan Hallstan 13:52 19 Nov 2008

Rysligt bra genre-horror.

Det var med viss skepsis som vi tidigare i år såg Electronic Arts ömsa skinn, men sedan dess har det faktiskt hänt ett och annat -- Dead Space till exempel. I denna rymdskräckis lånas det friskt från genrens mest stilbildande, tillsammans med filmer som The Thing, Event Horizon och 2001: ett rymdäventyr, utan att det för den delen blir pekoral. Att dessutom väva in en liten scientolog-pastich i storyn ligger förstås helt rätt i tiden efter Anonymous-kollektivets många små rackartyg.
Men att spelmakarna på förhand talat sig varma om att "taktisk lemmlästning" skulle vara nästa stora grej bör man nog inte fästa någon större vikt vid. Inte minst då Dead Space skyltar med en estetisk och atmosfäriskt kompromisslöshet, och är så mycket mer än bara någon spelmässig gimmick. Framför allt har vi här att göra med något så ovanligt som ett västerländskt spel som genomgående andas japansk noggrannhet.

Plattform: 
Stad: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!