Zara Larsson — So Good

Natasha Azarmi 10:33 18 Mar 2017

Jag vet inte hur ni känner, men jag har väntat på den här musikexporten sen jag såg Robyn sjunga Show Me Love framför en grådaskig backdrop på ZTV. Jag har väntat på någon som är revolutionerande, egenmäktig och innovativ. Det här är dock adjektiv som beskriver personen Zara Larsson, inte musiken. De låtar som utgör So Good når inte upp till personan. Låt oss konkretisera, om Zara är Beyoncé är låtarna Kelly. Men även Kelly hade sina glansnummer.  

Det är välgjord pop, rent rakt igenom och alltid producerat till måtta. Det är även en lättnad att Zaras röst får den utrymme som den förtjänar, något som ekar tomt i dagens popproduktioner. Tveksamheten handlar snarare om att vi har hört det här så många gånger förr när Zara Larsson å andra sidan är en ovanlig företeelse och vår största musikexport på orimligt lång tid. Men visst ryms här låtar och element som kan mäta sig med artisten själv. Självuppskattningen i Only You, feminismen i Make That Money Girl, den lyriska träffsäkerheten i One Mississippi och slå-dig-av-stolen-sången i Funeral är några av höjdpunkterna. Det är i helhet ett godkänt album, men inte revolutionerande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Södra Sverige - Rak Kant

På Södra Sveriges andra album släpper Mattias Alkberg den renodlade rättframma punken och unnar sig lite spretighet. Så länge det i rimlig utsträckning relaterar till punk, givetvis. Det innebär ofta postpunk, flera ställen närmare bestämt en mer arty svenska postpunk som den lät för 35 år sedan, då Psynkopat, Elegi, Att Som/Unter Den Linden och Hjärnstorm letade udda uttryck strax innan elektroniska instrument blev standard i sammanhanget. Eller som The Bear Quartet kunde låta ibland, du vet.