Wavves - You're Welcome

Patrik Forshage 00:00 18 May 2017

Utkastade efter sitt korta besök i det Det Stora Multinationella Skivbolagets mjuka famn finns det ingen anledning för The Wavves att kompromissa. Den hårdaste ursprungspunken får alltså stort utrymme på bandets sjätte album, och alltid såväl med explicit Trumpkritik som med krångliga knorrar och taktbyten från ett band som inte längre får ordet "Topplista" uppfordrande viskat i örat. När de i Million Enemies förbehållslöst ger sig hän åt utsökt utförda glamrockparafraser dessutom blir det lite fånigt att försöka forcera fram invändningar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Nicole Atkins - Goodnight Rhonda Lee

För 10 år sedan stod Nicole Atkins på tröskeln till något stort. Hennes Sverigeinspelade album Neptune City hade gjort henne högprioriterad på Det Stora Skivbolaget, och vi som njöt hennes showcasespelning i Stockholm anade att vi bevittnade något stort, vackert och långvarigt.

Nine Inch Nails - Add Violence

I det andra av tre planerade EP-släpp överraskar Trent Reznor och Atticus Ross med vänlig synthpop i Less Than och en än mer insmickrande ballad i The Lovers. Men när det så småningom är dags för den nästan 12 minuter långa, suggestivt repetitiva och stenhårt konfrontativa avslutningen The Background World, alltmer skruvad och förvriden för varje minut, är oordningen återställd.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!