Washed Out – Mister Mellow

Sara Berg 00:00 8 Jul 2017

Med en artist som valt ordet ”urtvättad” som sitt signum, är det svårt att klaga på att musiken låter blek. Men Washed Outs nya skiva är faktiskt mer ljummen än vanligt. Eller ”mellow”, för att lyda albumtiteln. Det är i de flesta spår inget negativt, detta är en skönt avslappnad semesterskiva, där låtarna skvalpar som mjuka vågor över en strandkant. En utmärkt representant för genrerna chillwave och drömpop, med elektroniska drömfångare och rösten från en hypnotisör, men det hade inte varit fel med lite barskare trummor.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.