Washed Out – Mister Mellow

Sara Berg 00:00 8 Jul 2017

Med en artist som valt ordet ”urtvättad” som sitt signum, är det svårt att klaga på att musiken låter blek. Men Washed Outs nya skiva är faktiskt mer ljummen än vanligt. Eller ”mellow”, för att lyda albumtiteln. Det är i de flesta spår inget negativt, detta är en skönt avslappnad semesterskiva, där låtarna skvalpar som mjuka vågor över en strandkant. En utmärkt representant för genrerna chillwave och drömpop, med elektroniska drömfångare och rösten från en hypnotisör, men det hade inte varit fel med lite barskare trummor.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks