Vit Päls - Nu Var Det I Alla Fall Så

Patrik Forshage 06:47 3 Mar 2010

Humor i musik är alltid vanskligt, och nästan alltid värre än så. Förutsättningarna för Malmöbandet Vit Päls 21 underfundiga lofi-inspelningar är med andra ord inte de bästa. Men istället för spexigt blir det egensinnigt och istället för flabbigt blir det rörande när Carl Johan Lundgren sjunger sina vardagsbetraktelser och dagboksanteckningar. Allra finast är den bedårande balladen Wu Tang Clan, en träffsäker metafor för relationen som aldrig riktigt kom till skott, men det är långtifrån det enda stället där man associerar Vit Päls till genrens mästare Torsson och The Modern Lovers.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Horrors – V

Sedan 2005 har The Horrors existerat som de stora arenabandens mindre kända småsyskon med en trogen skara musiknördar till fans, men syftet med V är tydligt - att nå ut bredare än bandet gjort tidigare. 

Skivan har tagit tre år på sig, och det hörs att det fått ta tid. Soundet har mognat och de har frångått de allra punkigaste influenserna och lämnat sitt egenutnämnda måtto ”skapa så mycket oväsen som möjligt” bakom sig.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!