Timo Räisänen - Tro, hat, stöld

Sophie Winberg 00:00 10 Sep 2017

Timo lever sitt liv som att han är med i Så mycket bättre varje dag av sitt liv. Han är känd för sina tolkningar av andra artisters låtar och kultiverar sin 100% snälla image med kepsen på sne på vareviga pressbild.

Förra året anammade han Mando Diaos publik-breddande framgångsrecept och släppte albumet Timo Sjunger Ted - ett hyllningsalbum till Ted Gärdestad. Superbra snällbranding! 

När Timo Räisänen nu släpper sin första egna musik på svenska låter det som en tonårsfilm från 2001. Det låter som ungdomsgårdar, Fucking Åmål och bilddagboken. Det är punkigt, glatt och röjigt, och jag tänker mig Timo som en engagerad musiklärare som släppt skiva. Om det är bra eller dåligt beror på vilken eftersmak högstadiet lämnade i din mun.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Horrors – V

Sedan 2005 har The Horrors existerat som de stora arenabandens mindre kända småsyskon med en trogen skara musiknördar till fans, men syftet med V är tydligt - att nå ut bredare än bandet gjort tidigare. 

Skivan har tagit tre år på sig, och det hörs att det fått ta tid. Soundet har mognat och de har frångått de allra punkigaste influenserna och lämnat sitt egenutnämnda måtto ”skapa så mycket oväsen som möjligt” bakom sig.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!