The Hanged Man – Of Blood is Full

Sara Berg 07:59 9 Sep 2017

När Rebecka Rolfart från Those Dancing Day gör musik med sitt eget band låter det som ett mörkare och mer klaustrofobiskt Amazon snarare än som ung pop. Instrumenten spelas med stora, svepande gester och rösten låter som om den kom inifrån en grotta. Det är inte så mycket uppenbar glädje i musiken, detta är istället låtar som måste ut och de är säkert till viss del terapeutiskt skrivna. Jag har lite svårt för det teatrala och grandiosa och tycker att de folkrockiga inslagen borde tonats ned. Dessutom gillar jag inte att rösten mixats så långt under rivigt hårdrocksmuller och slöa dronetrummor, men det är väl en smaksak.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.