Steven Wilson – To The Bone

Christoffer Bertzell 00:00 13 Sep 2017

Steven Wilson har efter många år av progressiv rock tagit ett stort steg in på en ny bana genom att välja en rakare väg. Hans utveckling har pekat mot detta ett tag och även nyanserna från sidoprojektet Blackfield antydde det. Det är inte något unikt för honom, men enkelheten i arrangemangen på To The Bone gör hans musik mer lättlyssnad än någonsin tidigare, samtidigt som den vecklar ut sig till en ännu mäktigare musikupplevelse då hans melodier och texter blir mer direkta. Hans fingertoppskänsla låter aldrig något instrument ta överhand och övermanna låtens grund. En nära perfekt balans mellan elektroniskt och organiskt som slänger blickar mot Beatles proggiga stunder.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.