Steve Earle And The Dukes - So You Wannabe An Outlaw

Patrik Forshage 00:00 13 Jul 2017

Det fanns en tid när varje nytt Steve Earle-album innebar en samling välskrivna mörka noveller eller samtidsbetraktelser, allt mer politiskt explicita ju längre ur sitt missbruk han kom. Men det var länge sedan, och på senare år har vi fått nöja oss med hantverksskickliga men pliktskyldiga tematiskt sammansatta album. Efter ett Townes Van Zandt-album och ett bluesalbum förmår inte ens Trumperans inträde honom att omvärdera modellen, och istället för hans alerta iakttagelser och vassa konstateranden får vi en hyllning till Willie och Waylon, med varierande angelägenhetsgrad. Med ett stenhårt The Dukes i ryggen finns det inget att anmärka på i det kraftfulla countryrock-genomförandet, men för att hitta något genuint och angeläget får man numera söka sig till nästa generation Earle.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.