Södra station - Bastugatan

Sophie Winberg 12:37 18 Jun 2017

Trion Södra Station debuterade 2016 med EP:n Från Början Till. Nya EP:n är bättre, men inte mycket. Beatsen är lite tyngre och musiken är mer energisk, men det är precis som sist lite för polerat, förutsägbart och ofarligt. 

Trion har tagit i från tårna för att få med varenda tonårsnostalgisk fras de kunde tänka sig, men det känns snarare som de beskriver känslor de hört Little Jinder sjunga om än känt själva. Jag får en bild av hur de suttit med någon slags romantisk kylskåpspoesi framför sig och bara flyttat runt orden i olika följd. Ett sent klockslag - En plats i Stockholm - Alkoholromantik - En ofarlig referens till sex - En årstid. Och så om igen så var texten klar. High five nu tar vi helg.

Musikaliskt finns det väldigt lite att anmärka på. Första singeln 16 är redan släppt och att göra lättsmält musik kan de, men det lyfter aldrig och EP'n blir inte speciellt intressant.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.