Sarah MacDougall - The Greatest Ones Alive

Patrik Forshage 05:00 8 Oct 2011

The Greatest Ones Alive spelades in i Sarah MacDougalls andra hemland Kanada, men precis som med Ane Brun, Katarina Nuttall och Wendy McNeill är vi inte så nogräknade angående nationalitet när vi utser henne till en av Sveriges bästa singer-songwriters. Att hon turnerat med folk som Mary Gauthier och Kimmie Rhodes skvallrar om riktningen på hennes genomstarka och stundtals lätt popiga vintersånger fyllda med rootsdetaljer, och avseende röstens kvalitet och styrka är kan hon tävla med båda två. Att hon är den enda artisten i Sverige - möjligen tillsammans med nämnda McNeill - som inte bara ledigt utan också trovärdigt klarar att rimma på Saskatchewan ger extrapoäng. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.