(Sandy) Alex G – Rocket

Sara Berg 00:00 19 May 2017

Tidigare kallade han sig bara Alex G och brukade placeras någonstans mellan Elliott Smith och 90-talets indierockband. Ungefär där hör han fortfarande hemma, men på Rocket är genresvängarna lite vidare. Mest Elliott är Big Fish, men även flera av de andra spåren är gitarrtrubadurlågmälda och sorgset folktralliga. De låtar som sticker ut är Horse, som mest låter som kakofonin då medlemmarna i en symfoniorkester samtidigt stämmer sina instrument, samt Brick som är hardcore. Jag hade dock föredragit lite mer variation inom de artisttypiska lo-fi-genrerna istället för att stoppa all experimentlusta i ett fåtal spår. Det hade gjort hela skivan mer intressant.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!