Rhett Miller - Rhett Miller

Patrik Forshage 00:00 30 Oct 2009

”The last thing I need is another girlfriend”, konstaterar Rhett Miller lakoniskt och lite förutsägbart i Another Girlfriend. Men orsaken är inte så självklar. ”Two is enough, and you would make three”. För oss som var säkra på att det sista vi behövde var ännu en bildskön altcountrysångare som korsar över till collegepopgenren bidrar den sortens oväntade vändningar till att vi får lov att omvärdera våra kategoriska avfärdanden. Så om någon mot förmodan skulle minnas Ryan Adams är det dags att glömma honom definitivt nu. Rhett Miller är allt vi någonsin önskat oss i den vägen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.