Pulled Apart By Horses - The Haze

Christoffer Bertzell 00:00 19 Mar 2017

Att hårt slående indierockband med en stark slagsida mot garagets förkärlek till stoner och kraut sprider en känsla av spontanitet är inget konstigt. I britterna från Leeds smått kaosiga rock finns en stark nukänsla som präglas mycket av bandets hårda hantering av sina instrument. Den är varken ergonomiskt anpassad för dem som musikanter eller dig som lyssnare. Det framstår emellanåt rent av som att detta är ett av bandets gig om det inte vore för Tom Hudsons starka röst, som åtminstone utgör en tonalt kontrollerad kompass. Bandet skulle tjäna på att lyfta det än mer, då det ligger mycket i det som har tagit bandet framåt jämfört med genrekollegor som Metz och Big Business.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.