Public Service Broadcasting - Every Valley

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2017

Med fri tillgång till BBC:s radioaarkiv har Public Service Broadcasting tidigare tidigare använt autentiska nyhetssändningar och intervjuer för att bygga temaskivor om rymdfart och innovationer. 

Den här gången är de mer jordnära med ett album om gruvindustrin i södra Wales, i dramatiska musikstycken med storslaget arrangerade symfoniorkestrar med mäktigt pukmuller eller lika kraftfulla elgitarrväggar, alltid med smarta elektriska och elektroniska popdetaljer. Intill sina sedvanliga radioröster använder de nu också gästvokalister som James Dean Bradfield och Camera Obscuras Tracyanne Campbell för berätta om gruvnäringens vardag och faror, om dess teknikutveckling och sedemera om dess nedläggning. Du hade ingen aning om gruvnäring kunde vara  så här underhållande.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks