Public Service Broadcasting - Every Valley

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2017

Med fri tillgång till BBC:s radioaarkiv har Public Service Broadcasting tidigare tidigare använt autentiska nyhetssändningar och intervjuer för att bygga temaskivor om rymdfart och innovationer. 

Den här gången är de mer jordnära med ett album om gruvindustrin i södra Wales, i dramatiska musikstycken med storslaget arrangerade symfoniorkestrar med mäktigt pukmuller eller lika kraftfulla elgitarrväggar, alltid med smarta elektriska och elektroniska popdetaljer. Intill sina sedvanliga radioröster använder de nu också gästvokalister som James Dean Bradfield och Camera Obscuras Tracyanne Campbell för berätta om gruvnäringens vardag och faror, om dess teknikutveckling och sedemera om dess nedläggning. Du hade ingen aning om gruvnäring kunde vara  så här underhållande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!