Ofermod - Sol Nox

Christoffer Bertzell 00:00 16 Apr 2017

Norrköpings mytomspunna black metal-institution Ofermod är lika ljusskygg som den är omtalad. När de nu stiger ur skuggorna med den första fullängdaren på fem år verkar tiden bara ha gjort dem mer ilskna. Det ockulta dödsmetallanslaget från tidigare är bortransonerat mot ett mer traditionellt black metal-smatter som smyckas med ett satanistiskt mässande. Det finns en vacker råhet som samtidigt inbjuder till en melodisk inramning inte helt olikt tidiga Mayhem. För Ofermod är det viktigaste helheten och det satanistiska budskapet som vill blåsa in nytt liv (död) i genrens mörker. Ett ärbart syfte, men en som kräver lite än detta för att nå hela vägen fram.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Iron & Wine - Beast Epic

Sam Beam har slarvat runt med 10”-vinyler i begränsade upplagor och coveralbum i duetter med polare under några år, men när han nu är tillbaka med ett högst seriöst album av nya och egna kompositioner blir det tydligt hur mycket vi saknat den sidan av honom. Det låter så enkelt när han startar i Claim You Ghost med knappt något komp mer än en nästan tyst akustisk gitarr och ett piano, och inte så mycket till melodi, och sedan undan för undan väver en skir och vemodig sång runt det spartanska och inom tre minuter fullständigt har fångat både lyssnarens

Ji Nilsson - Scandinavian Pain

I somras satt jag på ett fik i Paris och diskuterade med en fransk vän varför svenskar producerar så bra konst. Vi kom fram till att det hade med mörkret och kylan att göra. Den ångest det nordiska mörkret framkallar och hur man måste hitta något vackert i det annars går man under.