Matthew Sweet - Tomorrow Forever

Patrik Forshage 00:49 16 Jul 2017

På senare år har Matthew Sweet mest lånat sig åt dubiösa coverskivor som för att sälja in sig som krogunderhållare, men med Tomorrow Forever visar han att den glöd som genererade powerpopmästerverk som Girlfriend för 25 år sedan i högsta grad finns kvar därinne. Finally, Hello och Trick är allihop popmelodier av högsta klass, med lika exemplariskt användande av vokalharmonier som av distade gitarrväggar. Men i sin entusiasm över den återfunna gnistan blir Matthew Sweet övermodig, och även om det stora flertalet av skivans 17 låtar håller högsta kvalitet är lyssnaren proppmätt redan halvvägs.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.