Man Duo – Orbit

Sara Berg 00:02 10 Sep 2017

Man duo är ett projekt signerat electropopiga Jaakko Eino Kalevi och Sami Toroi, två vänner och musiker från Helsingfors. Här blandas det skira och sköra från Jaakko med en rymdfärd, Talking Heads, 80-talsromantik, psykedelika och robotrock. Det är inte homogent någonstans, men hänger ändå ihop tack vare att spretigheten ändå kretsar kring något slags digital kärna. One Formula är vackrast, med sin svävande, mjuka sång till loopiga effekter, i övrigt är mycket instrumentalt. Kanske hade skivan egentligen passat bäst som filmmusik till någon suggestiv framtidsfilm från förr.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Horrors – V

Sedan 2005 har The Horrors existerat som de stora arenabandens mindre kända småsyskon med en trogen skara musiknördar till fans, men syftet med V är tydligt - att nå ut bredare än bandet gjort tidigare. 

Skivan har tagit tre år på sig, och det hörs att det fått ta tid. Soundet har mognat och de har frångått de allra punkigaste influenserna och lämnat sitt egenutnämnda måtto ”skapa så mycket oväsen som möjligt” bakom sig.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!