The Legends

Patrik Forshage 15:19 22 Aug 2005
Från början var The Legends ett enmansprojekt, men bara några månader senare hade det svällt till hela nio personer. Nu har Johan Angergård gjort slut med övriga åtta och är singel igen, och borde njuta singellivets framsidor med frihet, obundenhet och spontanitet. Men något är fel, Johan Angegård verkar inte glad. Tamburinerna är borta, och körerna likaså. Allt det där euforiskt sorglösa som gjorde The Legends debut till den sortens sprudlande indiepop som det var lätt att bli förälskad i har skickats med hans expartners flyttlass. I sin ensamhet har Johan Angegård istället försökt disciplinera sig, och ägnat tid och energi åt att bygga hämmande regelsystem för sin andra The Legends-skiva. Hans första regel var att det inte skulle finnas några regler för skivan. Den andra var att den inte skulle innehålla några refränger. Sen kom han på att det förstås var ett brott mot den första regeln, och gav upp tanken. Tur det. För när The Legends ersätter jublande indiepop med lätt-goth som den lät hos Robert Smith 1985 är det bara de lika omedelbara refrängerna som gör att man kan känna igen The Legends. [I]Something Good[/I], nästan skrattretande Huvet på dörren i både handklapp och bas, får skivans enda indierefräng, men under lager av mascara och smetigt läppstift gömmer sig faktiskt popen även i dova [I]People Like Us [/I]och [I]Air[/I]. Glöden finns kvar därinne någonstans, men det är tydligt att Johan Angegård trivs bättre i en fast relation. Så hans verkliga vänner tipsar honom uppmuntrande om att skivans attraktiva singel [I]He Knows the Sun [/I]skulle funka utmärkt som raggningskrok i sin nuvarande dystra skepnad, eller varför inte i en muntrare nyinspelning?
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Billy Bragg & Joe Henry - Shine A Light

När barden från Barking slår sina påsar ihop med Madonnas svåger är det trots herrarnas olika hemländer ett alltigenom amerikanskt projekt. Billy Braggs djupa fascination för amerikansk folkmusik är väldokumenterad efter hans tre Woody Guthriealbum tillsammans med Wilco, och med "tåg" som tema har det nu blivit dags för några av traditionens mest uppenbara standards.

Wrekmeister Harmonies - Light Falls

Det här är fjärde släppet från multi-instrumentalisten J.R. Robinson, som 2006 startade Wrekmeister Harmonies för sina inspelningar från prominenta gallerier och publika platser. Till skillnad från 2015 års Night of Your Ascension som gästades av 30 medmusiker har han här valt en kärna bestående av multiinstrumentalisten/vokalisten Esther Shaw och medlemmar från Godspeed You! Black Emperor.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!