Köttgrottorna - Robin Hood

Christoffer Bertzell 00:00 17 May 2017

Det är en svår balans att tralla fram politiska dängor i punkens namn när genren är så präglad av ungdomlig passion och naivitet. Köttgrottorna har varit med länge och kan formeln, och de låter dessutom fortfarande oerhört drivna i sitt spel, likt i deras tidiga dagar. Men även om de typiska dragen sitter där för de inget nytt med sig till bordet. Det ryms mycket politik mellan raderna och även om problemformuleringarna är nya, lyckas de inte i sitt enkla format beröra, även om de bär väsentliga poänger oavsett var du befinner dig politiskt. Nostalgiker av tidig svensk punkkultur lär glädjas, men inte så många fler.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.