Köttgrottorna - Robin Hood

Christoffer Bertzell 00:00 17 May 2017

Det är en svår balans att tralla fram politiska dängor i punkens namn när genren är så präglad av ungdomlig passion och naivitet. Köttgrottorna har varit med länge och kan formeln, och de låter dessutom fortfarande oerhört drivna i sitt spel, likt i deras tidiga dagar. Men även om de typiska dragen sitter där för de inget nytt med sig till bordet. Det ryms mycket politik mellan raderna och även om problemformuleringarna är nya, lyckas de inte i sitt enkla format beröra, även om de bär väsentliga poänger oavsett var du befinner dig politiskt. Nostalgiker av tidig svensk punkkultur lär glädjas, men inte så många fler.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks