Ibeyi – Ash

Sophie Winberg 00:00 12 Sep 2017

Lägg er på sovrumsgolvet och lyssna på Ash som om detta var 1999 och ni just kommit hem från skivaffären, för tvillingsystrarna bakom Ibeyi har skapat magi värdig din fulla koncentration. 

Fransk-kubanska Naomi och Lisa-Kaindé Diaz följer upp sin debut med en platta packad med känsla och musikalitet. Vare sig det är tunga hits eller svävande ljudkonst är det glimrande bra. Spår som Deathless och Away Away vilar på den melankoliska och vackra kubanska folkmusik deras beats grundar sig i och de sjunger med tyngden av generationer historia på sina axlar - på engelska och yoruba. Med skicklig produktion får de fram tydliga budskap med lätthet och det är bara att låta sig ledas genom deras verklighet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.