Ian Person - Exit: Highway of light

Patrik Forshage 00:00 20 May 2017

Kanske var han inte The Soundtrack Of Our Lives främsta psykedeliaförkämpe, även om antydningar i den riktningen går att hitta också på hans solodebut. Av Exit: Highway of Light att döma hade han snarare haft rollen som ankare för den stora och stadiga amerikanska radiorock som också var ett av bandets viktigare kännetecken.

Som producent på Jerry Williams utmärkta coveralbum från förra året hade Ian Person samma roll, och här är liksom där är genomförande och låtmaterial gediget. Hans gitarr är exakt och övertygande hellre än flashig eller extravagant, och att rocklåtar som Great Divide känns så behagligt välbekanta visar bara på hans handlag med rocktraditionens centrala fundament. Fortfarande har Ian Person en bit kvar till en egen sångröst som är mer än bara okej, men Highway of light är ett bra avstamp för en röjig sommarturne. Och som mästarprov inför uppdrag som sideman eller producent är den svårslagen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!