Ian Person - Exit: Highway of light

Patrik Forshage 00:00 20 May 2017

Kanske var han inte The Soundtrack Of Our Lives främsta psykedeliaförkämpe, även om antydningar i den riktningen går att hitta också på hans solodebut. Av Exit: Highway of Light att döma hade han snarare haft rollen som ankare för den stora och stadiga amerikanska radiorock som också var ett av bandets viktigare kännetecken.

Som producent på Jerry Williams utmärkta coveralbum från förra året hade Ian Person samma roll, och här är liksom där är genomförande och låtmaterial gediget. Hans gitarr är exakt och övertygande hellre än flashig eller extravagant, och att rocklåtar som Great Divide känns så behagligt välbekanta visar bara på hans handlag med rocktraditionens centrala fundament. Fortfarande har Ian Person en bit kvar till en egen sångröst som är mer än bara okej, men Highway of light är ett bra avstamp för en röjig sommarturne. Och som mästarprov inför uppdrag som sideman eller producent är den svårslagen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Nine Inch Nails - Add Violence

I det andra av tre planerade EP-släpp överraskar Trent Reznor och Atticus Ross med vänlig synthpop i Less Than och en än mer insmickrande ballad i The Lovers. Men när det så småningom är dags för den nästan 12 minuter långa, suggestivt repetitiva och stenhårt konfrontativa avslutningen The Background World, alltmer skruvad och förvriden för varje minut, är oordningen återställd.

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!