Ian Person - Exit: Highway of light

Patrik Forshage 00:00 20 May 2017

Kanske var han inte The Soundtrack Of Our Lives främsta psykedeliaförkämpe, även om antydningar i den riktningen går att hitta också på hans solodebut. Av Exit: Highway of Light att döma hade han snarare haft rollen som ankare för den stora och stadiga amerikanska radiorock som också var ett av bandets viktigare kännetecken.

Som producent på Jerry Williams utmärkta coveralbum från förra året hade Ian Person samma roll, och här är liksom där är genomförande och låtmaterial gediget. Hans gitarr är exakt och övertygande hellre än flashig eller extravagant, och att rocklåtar som Great Divide känns så behagligt välbekanta visar bara på hans handlag med rocktraditionens centrala fundament. Fortfarande har Ian Person en bit kvar till en egen sångröst som är mer än bara okej, men Highway of light är ett bra avstamp för en röjig sommarturne. Och som mästarprov inför uppdrag som sideman eller producent är den svårslagen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Södra Sverige - Rak Kant

På Södra Sveriges andra album släpper Mattias Alkberg den renodlade rättframma punken och unnar sig lite spretighet. Så länge det i rimlig utsträckning relaterar till punk, givetvis. Det innebär ofta postpunk, flera ställen närmare bestämt en mer arty svenska postpunk som den lät för 35 år sedan, då Psynkopat, Elegi, Att Som/Unter Den Linden och Hjärnstorm letade udda uttryck strax innan elektroniska instrument blev standard i sammanhanget. Eller som The Bear Quartet kunde låta ibland, du vet.