Houman Sebghati - Gud för en stund i Stockholm

camila astorga diaz 00:00 2 Sep 2015

Man reagerar inte ens längre om något bryts ned i sin minsta beståndsdel. Beatet? Oklanderligt. Rytmen? Helt fantastisk. Textförfattandet? Magiskt. I vissa fall är det tvärtom mer regel än undantag. Bortom analysen och bortom detaljfixeringen finns det få valda tillfällen där man tvingas glömma det, som vid en häftig imbromsning. Och nu tvingas jag eventuellt uppfinna något som låter medicinskt, men när en rysning möter en annan rysning som är på väg i en helt annan riktning, vad kallas det då? Dubbelrysning? Det kanske är irrelevant. Men det är både drabbande och snudd på absurt. Vem är jag då när jag inte reagerar? Vem är jag då när jag vaknar ur dimman och plötsligt blir medveten om vilket sammanhang jag ingår i igen? Tiden slutar vara linjär och är istället här. Och nu. Houman Sebghati trollar och man känner sig bortkollrad.  

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.