Hortlax Cobra – Lightworks

Sara Berg 10:55 15 May 2017

Hortlax ligger i Norrbotten och därifrån kommer John Eriksson. Utöver att utgöra en tredjedel av Peter, Bjorn and John och syssla med lite annat inom musikbranschen, har han det elektroniska soloprojektet Hortlax Cobra. Här fokuserar han främst på själva soundet, medan han låter andra stå för sången. Den bästa kombinationen får han till iNight Still Young, där Jennie Abrahamson bidrar med ihålig Pikko-liknande sång till mörk och malande, trumfokuserad och euforiskt klubbig ljudbild. Andra fina spår är As Far as My Eyes Could See med Noonie Bao, i vad som låter som en gullig Labrador-hit från 00-talet kombinerad med ett schyst mixerbord, samt I'm Still Here där Ane Brun Wuthering Heights-sjunger till en luffande melodi som håller sig i bakgrunden. Låtarna är ganska spretiga sinsemellan, men det är också det som gör skivan kul. Inte bara för att gästmusikerna är olika, utan även för att uttrycken pendlar mellan rock, robot och radiohit.

 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!