Hortlax Cobra – Lightworks

Sara Berg 10:55 15 May 2017

Hortlax ligger i Norrbotten och därifrån kommer John Eriksson. Utöver att utgöra en tredjedel av Peter, Bjorn and John och syssla med lite annat inom musikbranschen, har han det elektroniska soloprojektet Hortlax Cobra. Här fokuserar han främst på själva soundet, medan han låter andra stå för sången. Den bästa kombinationen får han till iNight Still Young, där Jennie Abrahamson bidrar med ihålig Pikko-liknande sång till mörk och malande, trumfokuserad och euforiskt klubbig ljudbild. Andra fina spår är As Far as My Eyes Could See med Noonie Bao, i vad som låter som en gullig Labrador-hit från 00-talet kombinerad med ett schyst mixerbord, samt I'm Still Here där Ane Brun Wuthering Heights-sjunger till en luffande melodi som håller sig i bakgrunden. Låtarna är ganska spretiga sinsemellan, men det är också det som gör skivan kul. Inte bara för att gästmusikerna är olika, utan även för att uttrycken pendlar mellan rock, robot och radiohit.

 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks