Goldie - The Journey Man

Sophie Winberg 00:00 20 Jun 2017

Goldies namn är för många synonymt med drum’n’bass. Han har i sin karriär hunnit med att producera timslånga tracks och samarbeta med giganter som David Bowie och Noel Gallagher. När Goldie släppte sin senaste soloplatta gick jag fortfarande på dagis. När han två decennier senare gör comeback med The Journey Man, ett 16 spår långt album packat med gästartister, har han hävdat att han är tillbaka för att förändra hela genren. “I’ve come to shake things up again” berättar han och flashar sina guldiga grillz för kameran. Trots det låter skivan retro, om än på det bästa sättet. Det är brittisk dansmusik peak 90tal, med grymma vokalister och stor variation. 

Den här skivan är inte till mig. Jag är varken rejvare, britt eller Andres Lokko, och mitt liv är fortfarande långt ifrån en svettig london-klubb 03.30 på morgonen.. The Journey Man är istället till hans redan etablerade fan-skara och hängivna anglofiler, och de kommer med all säkerhet att älska den.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.