Goldie - The Journey Man

Sophie Winberg 00:00 20 Jun 2017

Goldies namn är för många synonymt med drum’n’bass. Han har i sin karriär hunnit med att producera timslånga tracks och samarbeta med giganter som David Bowie och Noel Gallagher. När Goldie släppte sin senaste soloplatta gick jag fortfarande på dagis. När han två decennier senare gör comeback med The Journey Man, ett 16 spår långt album packat med gästartister, har han hävdat att han är tillbaka för att förändra hela genren. “I’ve come to shake things up again” berättar han och flashar sina guldiga grillz för kameran. Trots det låter skivan retro, om än på det bästa sättet. Det är brittisk dansmusik peak 90tal, med grymma vokalister och stor variation. 

Den här skivan är inte till mig. Jag är varken rejvare, britt eller Andres Lokko, och mitt liv är fortfarande långt ifrån en svettig london-klubb 03.30 på morgonen.. The Journey Man är istället till hans redan etablerade fan-skara och hängivna anglofiler, och de kommer med all säkerhet att älska den.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ji Nilsson - Scandinavian Pain

I somras satt jag på ett fik i Paris och diskuterade med en fransk vän varför svenskar producerar så bra konst. Vi kom fram till att det hade med mörkret och kylan att göra. Den ångest det nordiska mörkret framkallar och hur man måste hitta något vackert i det annars går man under.