Friendly Fires – Pala

Holly Astera 05:00 22 May 2011

Med en exotisk pippifågel på omslaget och musik som påminner om varmare breddgrader har Friendly Fires i alla fall visionen klar för sig. Våra tre britter vill uppenbarligen inte att vi ska sitta still. Mission accomplished. Det är nämligen jävligt svårt att inte uppskatta Palas dansanta electropop, samtidigt som den påtagliga åttiotalsfunken får oss att rodna. Men vi ger efter och det gör du med. Ös på med solkräm bara och låt hipsterbrillorna vila på nästippen. Luta dig sedan tillbaks och njut av en gigantisk, färgglad popinjektion
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Queensrÿche - Condition Hüman

Att få bort Geoff Tate från Queensrÿche var en destruktiv resa, men likväl en kreativt förlösande process. Condition Hüman krossar nämligen fullständigt allt bandet har gjort efter 1990. Borta är de segdragna experimenten och virriga inspirationerna, istället är den gitarrdrivna aggressionen från amerikanernas 80-tal äntligen tillbaka. Det mognare soundet från 1990 års Empire är också närvarade, fast med mer emfas på heavy metal än progressiv rock.

Uje Brandelius - Spring, Uje, spring

Kasten mellan musiken och det partipolitiska arbetet kan verka långa, men det finns en tydlig linje i det Uje Brandelius tar sig för. Både med Doktor Kosmos och som organisationschef för Vänsterpartiet har Uje Brandelius ständigt snickrat med ord för att pedagogiskt och mer eller mindre subtilt lyfta fram ställningstaganden. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!