Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 15:00 8 Nov 2009

Om du får en chans att se trion Fire! live så måste du ta den. Det är den mest intensiva, kompromisslösa, katarsiska och vackra musikupplevelse som man kan tänka sig. På denna skiva är de nästan, men bara nästan, lika bra – de spelar lite mer försiktigt och tar inte ut svängarna lika mycket. Trots detta: en fantastisk debut från en mycket fascinerande grupp. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Bäst just nu: Musik

Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly

Lika samhällskritisk som excentrisk flexar Kendrick Lamar sina rapmuskler och visar prov på en flowmässig arsenal som i nuvarande generation nog saknar motstycke.

The Very Best – Makes a King

En soundmässig mix mellan Londons klubbliv och malawisk folkmusik.

Jonathan Johansson - Lebensraum

Jonathan Johansson river musikaliska murar och kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Refused - Freedom

”Nothing has changed, nothing, not a thing”, vrålar Dennis Lyxsén i inledande singeln Elektra. Det stämmer inte riktigt. För samtidigt som alla de orättfärdiga strukturer som låg till grund för The Shape of Punk to Come för 17 år sedan sedan fortfarande består och kanske till och med förvärrats tar sig Refuseds bestående frustande ilska över det delvis helt nya uttryck. Det är den avgörande orsaken till att Freedom inte är ännu ett exempel på ett återförenat favoritbands olycksaliga devalvering av sin egen katalog och status.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!