Erik Enocksson - For Those In Peril

Christoffer Reichenberg 00:00 19 Dec 2014

Senast vi hörde ifrån Erik Enocksson var med det vackra och obehagligt påträngande soundtracket till filmen Apan. På ytan kan det verka som att det är ett liknande verk som presenteras här, när en ominös ljudkuliss målas upp framför för oss. Men sedan börjar detaljerna sippra genom atmosfären, och det blir svårt att värja sig mot den rumsliga magi som skapas. 
Det är ett kort album, och det är lika imponerande som förvånande hur stora och vackra låtarna hinner växa sig på så kort tid. till exempel Milk Raft känns som ett helt dramatisk epos på bara två minuter och 18 sekunder. Att vi dessutom får bekanta oss med den utdöende morpekanska dialekten gör sitt till för att skapa en svårfångad känsla av mystik. 
Att Erik Enocksson är en av de skarpaste av tonsättare och mästare av ledmotiv blir allt tydligare.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Gnucci – You Good I'm Good Let's be Great

Jag gillar att Gnucci är så sur. Att hon rappsjunger sarkastiskt om utseendehets och normer kontra självsäkerhet och trots, om patriarkatet och om systerskapet. Jag gillar även titlar som Xs & Ohs, som låter ungefär som ett dimmigt ”bitches and hoes” om man lyssnar slarvigt, som ett slags kommentar till många av texterna inom genrerna där hon härjar. Just hennes texter är coola och förnuftiga, samtidigt som hon inte kompromissat med snygga rim.