Erik Enocksson - For Those In Peril

Christoffer Reichenberg 00:00 19 Dec 2014

Senast vi hörde ifrån Erik Enocksson var med det vackra och obehagligt påträngande soundtracket till filmen Apan. På ytan kan det verka som att det är ett liknande verk som presenteras här, när en ominös ljudkuliss målas upp framför för oss. Men sedan börjar detaljerna sippra genom atmosfären, och det blir svårt att värja sig mot den rumsliga magi som skapas. 
Det är ett kort album, och det är lika imponerande som förvånande hur stora och vackra låtarna hinner växa sig på så kort tid. till exempel Milk Raft känns som ett helt dramatisk epos på bara två minuter och 18 sekunder. Att vi dessutom får bekanta oss med den utdöende morpekanska dialekten gör sitt till för att skapa en svårfångad känsla av mystik. 
Att Erik Enocksson är en av de skarpaste av tonsättare och mästare av ledmotiv blir allt tydligare.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Billy Bragg & Joe Henry - Shine A Light

När barden från Barking slår sina påsar ihop med Madonnas svåger är det trots herrarnas olika hemländer ett alltigenom amerikanskt projekt. Billy Braggs djupa fascination för amerikansk folkmusik är väldokumenterad efter hans tre Woody Guthriealbum tillsammans med Wilco, och med "tåg" som tema har det nu blivit dags för några av traditionens mest uppenbara standards.

Wrekmeister Harmonies - Light Falls

Det här är fjärde släppet från multi-instrumentalisten J.R. Robinson, som 2006 startade Wrekmeister Harmonies för sina inspelningar från prominenta gallerier och publika platser. Till skillnad från 2015 års Night of Your Ascension som gästades av 30 medmusiker har han här valt en kärna bestående av multiinstrumentalisten/vokalisten Esther Shaw och medlemmar från Godspeed You! Black Emperor.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!