Erik Enocksson - For Those In Peril

Christoffer Reichenberg 00:00 19 Dec 2014

Senast vi hörde ifrån Erik Enocksson var med det vackra och obehagligt påträngande soundtracket till filmen Apan. På ytan kan det verka som att det är ett liknande verk som presenteras här, när en ominös ljudkuliss målas upp framför för oss. Men sedan börjar detaljerna sippra genom atmosfären, och det blir svårt att värja sig mot den rumsliga magi som skapas. 
Det är ett kort album, och det är lika imponerande som förvånande hur stora och vackra låtarna hinner växa sig på så kort tid. till exempel Milk Raft känns som ett helt dramatisk epos på bara två minuter och 18 sekunder. Att vi dessutom får bekanta oss med den utdöende morpekanska dialekten gör sitt till för att skapa en svårfångad känsla av mystik. 
Att Erik Enocksson är en av de skarpaste av tonsättare och mästare av ledmotiv blir allt tydligare.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.