Drake – More Life

Adam Jansson 00:00 20 Mar 2017

Mycket talar för Passionfruits enväldiga sommarstyre. Teenage Fever är en perfect storm av samtidsreflekterande metatänk, 90-talsthrowback och både i produktion och utförande en lek med Drakes allra starkaste sidor. Avslutande Do Not Disturb är kanske det typiska Drake-numret i sitt allra mest välbalanserade utförande. Utöver detta gästar bland andra en Young Thug utan autotune och en Kanye West från 2010. Mer afrobeat och grime-additiver och givetvis (det är ju 2017!) ett trapbeat med flöjt.  

Ett 22 spår långt projekt betitlat som spellista. Som funkar. Efter upphaussade halvbesvikelsen Views är More Lifes spretighet och formativa nonchalans lika välkommen som tidsenligt och karriärmässigt passande. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

David Rawlings - Poor David’s Almanack

Till vardags är han Gillian Welchs vapendragare och högra hand, och deras samarbete är lika intensivt men med ombytta positioner på David Rawlings egna album. Den här gången överger han dessutom den singersongwriter-tradition som präglat de tidigare albumen till förmån för just den sortens traditionella Appalacherna-folksånger med fela och steel guitar som Welch brukar excellera i. När de inte byter verser med varandra som i Cumberland Gap, i en lika stark tolkning som någonsin Woody Guthries, sjunger hon bakgrund på snart sagt varje låt.