Drake – More Life

Adam Jansson 00:00 20 Mar 2017

Mycket talar för Passionfruits enväldiga sommarstyre. Teenage Fever är en perfect storm av samtidsreflekterande metatänk, 90-talsthrowback och både i produktion och utförande en lek med Drakes allra starkaste sidor. Avslutande Do Not Disturb är kanske det typiska Drake-numret i sitt allra mest välbalanserade utförande. Utöver detta gästar bland andra en Young Thug utan autotune och en Kanye West från 2010. Mer afrobeat och grime-additiver och givetvis (det är ju 2017!) ett trapbeat med flöjt.  

Ett 22 spår långt projekt betitlat som spellista. Som funkar. Efter upphaussade halvbesvikelsen Views är More Lifes spretighet och formativa nonchalans lika välkommen som tidsenligt och karriärmässigt passande. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Gnucci – You Good I'm Good Let's be Great

Jag gillar att Gnucci är så sur. Att hon rappsjunger sarkastiskt om utseendehets och normer kontra självsäkerhet och trots, om patriarkatet och om systerskapet. Jag gillar även titlar som Xs & Ohs, som låter ungefär som ett dimmigt ”bitches and hoes” om man lyssnar slarvigt, som ett slags kommentar till många av texterna inom genrerna där hon härjar. Just hennes texter är coola och förnuftiga, samtidigt som hon inte kompromissat med snygga rim.