Actress – AZD

Sara Berg 00:08 15 Apr 2017

För att befinna sig inom klubbmusikskrået, har Actress valt en relativt oklubbig approach till sin genre. Brittiske Darren J Cunningham jobbar snarare med ljud, än med dansanta låtar, mer med experimentella hopkok än med långa, stabila technoslingor. Har man tur, finns det ett taktfast beat någonstans i botten, men för det mesta består hans musik av diverse mer eller mindre behagliga electrokollage. Ibland får han hybris/feeling och skruvar upp knastret eller gnisslet oangenämt högt (Faure in Chrome), ibland tuffar melodin bokstavligen på som ett gammalt ånglok (Fantasynth). X22RME börjar överraskande housigt, men övergår såklart i något som låter som när man försöker spela upp MySpace-låtar utan stabil internetuppkoppling, medan andra spår lånar från dupstep, konstmusik och till och med rock. Hantverket är utan tvekan skickligt, men för att helt omfamna soundet, måste man vara ganska hårt nere i noiseträsket.

 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Iron & Wine - Beast Epic

Sam Beam har slarvat runt med 10”-vinyler i begränsade upplagor och coveralbum i duetter med polare under några år, men när han nu är tillbaka med ett högst seriöst album av nya och egna kompositioner blir det tydligt hur mycket vi saknat den sidan av honom. Det låter så enkelt när han startar i Claim You Ghost med knappt något komp mer än en nästan tyst akustisk gitarr och ett piano, och inte så mycket till melodi, och sedan undan för undan väver en skir och vemodig sång runt det spartanska och inom tre minuter fullständigt har fångat både lyssnarens

Ji Nilsson - Scandinavian Pain

I somras satt jag på ett fik i Paris och diskuterade med en fransk vän varför svenskar producerar så bra konst. Vi kom fram till att det hade med mörkret och kylan att göra. Den ångest det nordiska mörkret framkallar och hur man måste hitta något vackert i det annars går man under.