Thörnströms

Carl Reinholdtzon Belfrage 11:16 24 May 2007
Jag begav mig ut på en liten matodyssé tidigt i april. Jag åkte till Hong Kong och besökte min vän Gustaf Aschan. Fantastisk ö, men ni har varit där naturligtvis. I matväg besökte vi en fantastisk krog där kockarna tillreder maten direkt vid bordet. Kobebiff, purjolök och vitlök. Bit för bit, tugga för tugga blev man serverad genom en traditionell kockteknik som förts vidare i generationer. Ett par veckor senare åkte jag vidare till Island med min kollega Mattias Kroon, jurymedlem i The Worlds 50 best restaurants. Vi fick ypperlig service naturligtvis, överallt, men det blev för mycket. Maten var god, men avsmakningsmenyerna var inte väl avvägda. Det blev nästan vulgärt att dricka enorma glas d’Yquem och kilovis med inälvsmat. Och nu kommer vi in på svenska restauranger i allmänhet och Thörnströms i synnerhet. Thörnström kan det här med att avväga en perfekt avsmakningsmeny. Vi har ätit den ett par gånger nu och lämnar alltid restaurangen redo att hoppa höjd eller stöta en kula. Där ligger storheten hos Thörnströms. Inte i att tillhandahålla inhemsk vodka gjord på färskpotatis eller en perfekt sockersaltad grissida som man vill sova bredvid, utan i att komponera flertalet rätter på ett sätt så att man kan trippa fjäderlätt därifrån. Värre är det att handskas med alkoholmängden i vinpaketen. Där har jag fortfarande mycket att lära.

Teknologgatan 3, tel: 16 20 66
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!