Thap Thim

Redaktion 14:46 28 Aug 2008

Först en liten varning. Det regionala köket från den thailändska provinsen Isaan är mycket chilistarkt. Så pass att du bränner av halva gomseglet om du beställer rätterna på normal styrka.Först en liten varning. Det regionala köket från den thailändska provinsen Isaan är mycket chilistarkt. Så pass att du bränner av halva gomseglet om du beställer rätterna på normal styrka. Men frukta ej, efter ett snabbt snack med personalen kan de justera all mat i inte mindre än sju olika nivåer av chilistyrka. Det om något är god service. På Thap Thim får du genomgående mat av hög hantverksmässig kvalitet och de flesta rätterna kostar runt en hundring. Lokalen har inte ett enda fönster och är svår att upptäcka från gatan, när du väl hittat in välkomnas du av äldre thailändska kvinnor i laboratorierockar och små lustiga vita pappersmössor. De är alla kockar och serverar din mat blixtsnabbt, kanske för att här nästan alltid är tomt. Men det är dags att ändra på det nu. Gå hit för den syrliga köttsalladen Nam Tok och den gröna papayasalladen med pyttesmå torkade räkor. Även den berömda nudelsoppan Kothiaw Nam är underbar, du väljer själv om den ska innehålla kyckling, frikadeller eller nötkött, sen kryddar du upp den vid bordet med lite fisksås och chili. Kostar 65 kr och är värd en särskild resa. Thap Thim gör thaimat som ingen annan i stan, och när du väl upptäckt det nöjer du dig aldrig mer med slarvig kokosnötsgräddsoppa.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.