Foto: Thomas Wal.

Studio HPKSM

Redaktion 10:06 5 Sep 2016
Det så kallade Mahognygaraget på Storgatan har länge varit ett tillhåll för diverse
göteborgska kulturyttringar, men nu har en mer permanent verksamhet etablerat sig där: den italienska krogen Studio HPKSM.
 
HPKSM, står för Helmersson, Pettersson, Karlsson, Sjönvall och Möller (jadå, det är samma Georg Möller som startade just kaffebaren Mahogny en gång i tiden), är ett band som har en
replokal. Ovanför den replokalen driver de, sedan mindre än ett år tillbaka, en italiensk restaurang. Varför? Varför inte.
 
Kroglokalen är liten och otroligt trevlig – ett steg in genom den gamla garageporten och du lär känna dig som hemma. Två trappsteg ned på vänstersidan ligger själva restaurangdelen,där vi får ett av de kanske totalt tio borden. Menyn är ganska sparsmakad, tre förrätter (varav den underbara “en burk gåslever, 750 kr” är en av dem), sex varmrätter och ett par desserter finns att tillgå.
 
Vi inleder måltiden med prosecco, ost och chark och så bruschetta. Det står snart klart att servicen är snabb, men inte särskilt påläst. Ingenstans kan vi läsa vad det är för ostar vi kommer serveras, så när förrätterna väl dyker upp frågar vi servitören vad det är som ska ätas. Hen kollar av med köket, återkommer rabblandes ett par sorter och avslutar med ett
otroligt frågande “och den sista är en alpost..?!” Är vår servitör rakt av chockad över att 1. det görs ost i Alperna och 2. vi nu ska äta den? Oavsett så smakar maten fint.
 
Lagom till varmrätterna byter vi till italensk hantverksöl, vilket är lite av Studio HPKSMsspecialitet. Här finns ett gediget utbud som du ju kan försöka dricka dig igenom… Ät förslagsvis något till, annars lär du få en ordentligt snurrig kväll. Vi är lyckliga nog att få
varmrätter till ölen – en risotto med vitt vin och karl johan-svamp, en pasta med grillandegrönsaker och eldad mozzarella och en med liknande bas, men med panko- och parmesanbakat kycklingbröst till.
 
Maten på Studio HPKSM är god, men det är inga fyrverkerier som bränner av i munnen. Kycklingen är en något märklig rätt och mellan pastan och paneringen lär vi hålla oss mätta i dagar framöver. Risotton är fin och den vegetariska pastarätten lika så. Men för 179 kr vill man ändå ha lite mer än något man utan större problem kan slänga ihop själv i köket
hemma. Lokalen är snudd på fantastisk, medan servicen är, om än otroligt trevlig, ganska så
opåläst. Och gör inte ens några försök att dölja det.
Adress: 
Storgatan 22
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån-tor 7.30-00, fre 7.30-01, lör 09-01
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!