Foto: Thomas Wal

Project

Redaktion 12:28 7 Dec 2016

Det är kallt i Göteborg men inne på den nyöppnade bistron Project är det ingen som fryser. I den lilla lokalen på Södra Vägen trängs grannarna på den nyöppnade krogen.

När undertecknad med sällskap stiger in förstår vi snabbt att trots stället bara har någon månad på nacken har de redan ett litet klientel stammisar vilka man rår om lite extra. Tyvärr innebär det också att andra gäster inte uppmärksammas på riktigt samma vis. Och beklagligt nog påverkar just detta faktum resten av besöket till det sämre. Skillnaden i såväl kön som ålder och klass är tydlig. Ledsamt.

Tack och lov får vi hjälp av barens yngsta medarbetare som gör ett fint jobb. Vi beställer in varsitt glas bubbel och ett ostron med löjrom. Inga konstigheter där inte.

Efter lite rådfrågning bestämmer oss för att dela på några mellanrätter. Råräkor med picklad rotselleri, torkad skinka och forellrom för 140 kronor. Råbiff med fläsksvål och schalottenlök för samma pris. Plus kvällens specialare flankstek med rostad pumpa och pecorino för 225 spänn. Vi får in de kalla rätterna först och båda är vällagade och smakar jättefint. Råbiffen är i perfekt storlek, likaså räkorna. Dock är vi överens om att de smakar ganska lika samt att den syrliga smaken är något överrepresenterad. Flanksteken är kvällens höjdare, här har man fått med allt. Syra, sälta och så det där lilla runda. Vi dricker husets vita och röda, det märks även här att restaurangen bryr sig lite extra om dryckesutbudet.

Val av efterrätt blir enkelt eftersom det bara finns ett alternativ - inkokta päron med kärnmjölkglass och citronkräm för 95 kronor. Även desserten är vällagad och köket kan helt klart sin grej. Ändå är vi inte helt nöjda, trots god mat känner vi båda att det saknas något. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är? Kanske handlar det om att vi borde ätit mer? Kanske skulle vi skippat mellanrätterna och prövat husets trerätters? Kanske beror det på att vi sitter bredvid sällskapet vars service inte är i närheten av vår? Kanske är vi bara fel personer på fel plats?

Så Project må ha en kock som kan laga mat och en dryckesansvarig som kan dryck. Ändå skulle jag säga att de saknar något. Nej, jag kommer inte rekommendera stället för mina polare inte heller dig. Många kök kan mat men inte alla restauranger kan känslan för feeling.

Adress: 
Södra Vägen 45
Hemsida: 
Öppettider: 
mån – fre 16 – 23, lör 12 - 23
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!