OGBG

Redaktion 13:01 17 Oct 2016

Den senaste tiden har en ny knutpunkt vuxit fram kring Stenpiren. Man kan säga att Göteborg har börjat jobba med det vatten som faktiskt finns i city. Hur det går? Jo då. Hur som helst så har hotellrestaurangen OGBG eller Ostindia Göteborg valt att jobba med just denna nya plats. 

Här hittar du en hängvänlig och förhållandevis anonym uteservering, bar och restaurang dit du kan ta både din tinderdejt, polare eller för all del även dator med tillhörande exceldokument. Middagsmenyn har inte helt oväntat hämtat sin inspiration från just det, Asien.

Här finns ett lagom stort urval av smårätter och varmrätter med fördel kött eller fisk. Jag och mitt sällskap beställer in några rätter som är lite väl stora för att kallas små. Grillad bläckfisk med endiver, friterad lotusrot och koriander. Bison tartar med wasabi och pork belly bun med hoisin, kimchmayo och gurka. Priserna ligger mellan 115 och 160 kronor. Till maten blir vi rekommenderade en trevlig tysk riesling för 95 kr glaset. Köket jobbar snabbt men tyvärr är maten inte lika god som vinet. Bläckfisken är torr, salt och den friterade lotusroten på toppen smakar mest fritös. Bisontartaren är rejäl och kött fint men man kunde minskat lite på wasabimajon som lätt tar över showen. Bäst smakar kvällens pork bun som trots sin brist på sting sitter fint. Servicen är god men något rörig, viljan finns där men personalen verkar lite trött.

Märkligast på menyn är vårt val av dessert, banansorbet. Det kanske inte låter så märkvärdigt men in får vi en enorm skål fylld med något ljusgult som visar sig vara marshmallowskräm. Oerhört mäktigt och det krävs flera skopor innan man når ett mindre täcke av chokladkräm som döljer just det - sorbeten. Som smakar? Frusen banan och socker. Nä, det blir faktiskt ett jättestort nej på desserten. Kan tilläggas att detta kommer från en som älskar sött och sällan tycker att en efterrätt kan bli för söt eller stor.

Innan det är dags att traska vidare prövar vi en av husets cocktails. Alla verkar goda och det slutar med att vi väljer den spritigaste varianten; Cannonball Dry med szechuanpeppar, infused gin, thai bitters och sweet vermouth. Den smakar just det sprit och är jättegod.

Avslutningsvis är OGBG ingen restaurang jag skulle rekommendera, men väl en bar du kan hänga i om du vill ta del av stans nya stadsdel. Bra uteservering, goda drinkar och framförallt trevlig personal.

Adress: 
Skeppsbroplatsen 1
Hemsida: 
Öppettider: 
mån – lör 17 – 22, sön - enklare rätter i baren
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!