Mr P

Redaktion 15:21 17 Aug 2015

Foto: Thomas Wal.

Inte sällan dras Götaplatsen ner av Avenyns dåliga rykte, trots att torget är hemmaplan för några av stans vackraste byggnader och bästa kulturinstitutioner. Här ligger också Mr P, som definitivt inte gör oss besvikna.

Det är mitt i sommaren och Mr P är knökfullt. Stället tar inte bordsbokningar och det är onekligen fler än vi som hoppats på att få plats vid nåt av de små borden. “Jag har ett bord till er vid sju, ta en öl på Bar Himmel så länge”, råder servitrisen. När vi på utsatt tid återvänder till restaurangen dröjer det ytterligare en ordentlig stund innan vi äntligen får sätta oss ner. Väntetiden är dock det enda negativa inslaget i en i övrigt riktigt bra kväll.

Som så många andra göteborgska restauranger är Mr Ps meny upplagd för att du ska kunna dela med dina bordskamrater. Det finns små, mellan och stora rätter, och kockarnas inspiration verkar komma från hela världen. Här trängs mozzarella och råbiff med sommarrullar och sashimi.

Vi väljer att dela på en stor och tre små rätter på två personer, och ber att få in bläckfisk med papaya och kokos, caprese, sommarrullar och gös. Nu när vi väl satt oss ner är servisen snabb, trevlig och påläst, och till vår oklara blandning av rätter rekommenderar servitören ett vitt vin som både visar sig vara otroligt gott och passa fint till maten. Det känns som vi är i trygga händer.

Snart kommer käket, och vi kan glatt konstatera att vi är mycket nöjda med våra val. Bläckfisken är friterad men känns lätt och fräsch. Sommarrullarna är precis vad man hoppas på och gösen gör oss alldeles lyckliga. Avslutningsvis går vi på capresen, som nästan får efterrättsstatus med sina söta tomater. Det enda som vi egentligen hade kunnat vara utan är krutongerna som rätt omotiverat flyttat in på tallriken. Men det är också det enda som känns onödigt, i övrigt hör alla ingredienser hemma just precis där de är. Det här är helt enkelt en väldigt bra restaurangupplevelse.

Vi avslutar med kaffe och en perfekt avvägd chokladtryffel innan vi lagom mätta och otroligt belåtna rullar ut i natten.

Adress: 
Götaplatsen
Telefon: 
031-160980
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–tis 11–22, ons 11–23, tors-lör 11–01, sön 11–21.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.