Foto: Thomas Wal

Mellanrummet

Redaktion 16:14 16 Feb 2017

En ny krog på Tredje Lång, har Avenyfamiljen köpt hela gatan? Nix på nummer 13 har det inte flyttat in någon släkting den här gången, utan en klassisk kompis. För stilen känner man igen. Vi kan kalla den bekant och den påminner om de flesta andra nyöppnade krogar och barer i stan.

Nakna glödlampor som ger ett dovt ljus. Enkla toner i grönt, svart och gått. Sparsmakad inredning som inte stör ögat och kanske någon cool konst på väggen. Hörde jag gatukonstnär? Således känns Mellanrummet inte som någon överraskning, menyn går snabbt att läsa igenom och här serveras såklart den omåttligt populära mellanrätten samt lite ost, chark och annat smått och gott.

Priserna ligger runt medel, men om man ska se till vad som slutligen hamnar på tallriken betalar man ett ganska högt pris. Mellanrätterna kostar mellan 65 och 95 kronor, vill man sedan käka några klassiska pommes med tryffelaioli vid sidan om kostar det 55 spänn. Vilket känns rätt så dyrt när det visade sig vara just det, vanliga pommes frites. Varken mer eller mindre.

Vi beställer in fyra rätter och delar på - en vegetarisk carpaccio med betor, getost, pumpafrön och olivolja. Pilgrimsmusslor med äpple, blomkålspuré och dillbuljong. Blåmusslor i vitt vin och något som kallas duckfritters. Plus pommes då. För två lagom hungriga personer är detta en perfekt mängd mat, vi blir mätta men inte nöjda. Maten ser fin ut och för ögat är det en trevlig upplevelse men detta är inte mat tillagad med någon speciell omtanke eller kärlek. Pilgrimsmusslan är sladdrig och blåmusslorna smakar inte så mycket. Det som kallas duckfritters förstår jag inte alls. Anka i friterad deg med en klick majonäs och lite soja. Den vegetariska carpaccio smakar okej med inte mer än så. Just det, den friterade potatisen har jag talat nog om. Men tryffel är alltid gott.

Vi dricker bubbel och blir rekommenderade Grande Cuvee för 82 kronor glaset. Det smakar perfekt och är ett prisvärt alternativ för den som inte har ekonomi att sörpla champagne.

Utbudet av något sött på maten består av tryffel och Crème brûlée, vi vill ha allt. Och mitt tips är att skippa brûléen vars knäckiga täcke är på tok för tjockt.

Sammanfattningsvis är Mellanrummet ingen restaurang att vallfärda till, menyn bjuder inte på några direkta upplevelser. Men titta för all del in på ett glas bubbel om du vill sitta ner en stund i en lugn miljö. Men är du hungrig gör du bäst i att promenera vidare.

Adress: 
Tredje Långgatan 13
Hemsida: 
Öppettider: 
tis - lör 17 - sent
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.