Att säga att servicen går som på räls på nyöppnade Luzette skulle vara en nödlögn för att få in den rätt sopiga ordvitsen. Det är nämligen ganska stökigt under stora delar av vårt besök, trots att varken restaurangen eller baren är fullsatt. Vi får våra bordsgrannars mat, och strax därefter får de vår nota. Men med detta sagt har vi nog påpekat allt som kan sägas på minussidan om Svenska Brasseriers senaste öppning, belägen på Vasagatan i Stockholms Centralstation. För matmässigt är Luzette en första klassens bistro.
Vi inleder vår sittning med pilgrimsmusslor respektive torkad ren, och båda visar sig göra krogens övriga utbud rättvisa. Musselparet kommer med puré på jordärtskocka, tryffel och körvel och är stor i såväl smak som utformning, medan renen serveras med höstsmaker i form av kantareller och pepparrot. Båda förrätterna är finfina i smaken och lämnar oss med en suktan efter mer. Vi behöver lyckligtvis inte vänta särskilt länge innan uppföljningen kommer i form av en rôtisserad kyckling från Knäred ackompanjerad av pimiento och vitlök. Rutinerade som vi är har vi kompletterat den medföljande mojo-rojon (världens tråkigaste sås?) med såväl tryffelmajonnäs som handskurna pommes, och anrättningen som helhet blir i det närmaste fulländad. Innandömet är saftigt som om den vore konfiterad, medan ytan är krispig som sig bör. Som andra varmrätt tar vi en hummersoppa och även här sitter smakerna, i detta fall härrörda till fänkål och konjak, som de ska.
Proppmätta men med ett skriande behov efter något mer från rôtisseriet avslutar vi kvällen med en rôtistekt ananas, hedonistiskt serverad med kolasås och pekannötsströssel. En värdig avslutning innan det är tid för avgång, men vi bokar genast en öppen biljett för returresan.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2014.