Marie Laveaus bakficka Love Food Café må ha begränsade öppettider, men är bra mycket mer än en slumpmässig lunchkrog. Tanken är på papperet hysteriskt enkel: gör din egen sandwich genom att välja huvudpålägg, sås, topping och tillbehör. Men hemligheten ligger i det gemensamma köket med systerkrogen. Bland påläggen som precis som hos storasyster kännetecknas av den amerikanska söderns långkokskultur ryms alltifrån pulled pork via portobellosvamp till chili på sötpotatis. Det är enkelt, gott och framför allt brutalt vällagat. BBQ-kycklingen som visar sig vara en av vinstlotterna på menyn är exempelvis tillagad sous-vide på exakt temperatur under 24 timmar, och smakar givetvis därefter.
De tiotalet såserna är alla hemkokta, och listan rymmer bland annat självmördaren Bourbon Apricot som är något av det starkaste vi har ätit på denna sida jordklotet. Precis som hos konkurrenter såsom Vigårda finns lyckligtvis även ett flertal öl på tapp till humana priser, så tungan kan återhämta sig i lugn och ro.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2014.