Le Rouge är sig likt, utseendemässigt.

Le Rouge

Redaktion 09:11 19 Jan 2016

För snart 10 år sedan öppnade Le Rouges röda källare i Källaren Dianas gamla lokaler på Brunnsgränd i Gamla Stan. Krogen startades av Melker Andersson men har sedan dess sålts i två omgångar, via PDF Group till nuvarande ägarna Bockholmengruppen som tog över verksamheten i slutet av 2015. 

Men om Le Bar på övervåningen har fått sig en rejäl renovering interiört, är åtminstone källaren utseendemässigt sig lik. Du stiger fortfarande ned i en Moulin Rouge-värld i röd plysch och sammet, där tiden tycks stå stilla. Menyn däremot har förändrats desto mer radikalt sedan Melker drev krogen. Då var den inspirerad av sydeuropeisk haute cuisine och serverades som en avsmakningsmeny, medan den idag är av enklare modell och renodlat á la carte. 

Maten består i huvudsak av tre huvudråvaror. Entrecôte, lax (havets entrecôte?) och saker från växtriket. Du kombinerar sedan dessa helt fritt efter eget huvud och väljer till ett par såser. Detta gör att du som gäst har i princip ett oändligt antal kombinationer att välja bland, även om det också finns färdigkombinerade alternativ föreslagna.  

Till förrätt inleder vi med rå lax från Fröya som serveras med sotad pilgrimsmussla och terrine på avocado. En habil inledning för förvånansvärt blyga 165 kronor. Vi fastnar därefter för den ugnsbakade blomkålen (245 kronor) med bönor, syrlig lök och tryffel. Det visar sig vara en trevlig anrättning som gott och väl levererar smakmässigt och till omfång som huvudrätt. Som huvudnummer ger vi oss i kast med husets entrecôte, till vilken det utöver stekjuice ingår oxsvans ingår två såser, en grönsak och en potatis – också detta till det facila priset av 245 kronor. Bäst är också just de sistnämnda tillbehören av vilka det finns ett både brett och välsmakande sortiment. Missa till exempel inte den vitlöksdoftande snigelsåsen! 

Med en nota på totalt dryga tusenlappen för en middag för tre personer, och en förvissning om att komma tillbaka inom kort, lämnar vi glada ihågen Gamla Stans röda trotjänare. Nu mer kvarterskrog än någonsin tidigare. 

Letar du efter den äldre recensionen av Le Rouge? Den hittar du här.

Adress: 
Brunnsgränd 2-4
Hemsida: 
Öppettider: 
tis 17– 23, ons– tor 17–00, fre–lör 17–01
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!