Hantverket

Redaktion 11:56 12 Jun 2016

I slutet av april månad öppnade restaurang Hantverket på Sturegatan 15, nära Stureparken.  Med ledord som "rustik elegans" och en lokal modell större erbjuder restaurangen nordiska smaker med europeiska influenser. Vi beslöt oss för att ta reda på innebörden av detta. 

Hantverket drivs av Stockholm Meeting Selection som även driver nio hotell, slott och eventlokaler i Stockholmsområdet. Vid rodret står restaurangchefen Anette Åsell (Lilla Ego, Fotografiska) och köksmästare Fredrik Persson som tidigare bland annat gått till semifinal i Årets Kock två gånger. 

Vi är ganska ensamma i den 85 sittplatser stora restauranglokalen, men då råkar också klockan vara knappt tio minuter efter öppning. Personalen hälsar oss välkomna och ledsagar oss kvickt och följsamt till ett fönsterbord med utsikt mot den kommande gårdsserveringen. Medan vi begrundar menyn passar vi på att beställa in lite snacks bestående av croquetter med (vrålmycket) Wrångebäcksost och ramslök för 45 kronor, samt buffelmozzarella med syltade granskott för 55 kronor. Båda serveringarna lovar riktigt gott, och visar sig senare vara det klart mest prisvärda på menyn. 

Till förrätt beställer vi vit sparris, som serveras i par på en träplanka med en liten klick forellrom på toppen för 165 kronor. Smakerna sitter där men till det priset hade vi nog önskat oss en liten större klick rom. Vi går över till varmrätterna som med undantag för den vegetariska varianten ligger på närmare 300 kronor. Vårlammet från Sörmland serveras med spetskål och fermenterad vitlök. En säker rätt men tyvärr ingenting att skriva hem till mamma om. Hjälmargösen är också den helt okej, men smaksensationerna uteblir dessvärre. 

Till detta dricker vi noga utvald kvalitetsöl från Dugges och Omnipollo. Och även vinrekommendationerna sitter där då vi får en Borgogno Langhe på glas för 145 kronor, som passar perfekt till lammet. 

Vi avslutar kalaset med en dekonstruerad rabarberpaj prydd av krossade drömmar. Riktigt så hårt ska vi faktiskt inte gå åt ambitionerna på restaurang Hantverket, som allt som allt håller en jämnhög nivå. Men för att kunna fylla en restaurang av den här storleken kväll efter kväll, och blomma ut till en tvättäkta kvarterskrog med stammisar, misstänker vi att krogen skulle tjäna på att ha ett par rätter i mellanskiktet, alternativt en redig barmeny. Just nu kostar det lite mer än vad det smakar. 

Adress: 
Sturegatan 15
Telefon: 
08-121 321 60
Hemsida: 
Öppettider: 
Lunch mån-fre 11:30-14:30, middag mån-lör 17-01
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!