Taken 2

Amat Levin 14:50 17 Oct 2012

taken.jpg

En regissör som kallar sig Megaton och vars främsta merit utgörs av Transporter 3. Skrattframkallande brist på originalitet (”Vad händer om exfrun istället för dottern kidnappas den här gången?”). Vilt slungande av granater bland oskyldiga civila. Bad guys som är serbiska. Eller är de albanska? Äsch, de är mörka, pratar bruten engelska (även med varandra!?) och har halvmånar tatuerade på händerna. Amatörmässiga klipp som utelämnar vitala övergångar i berättelsen. Icke-avsiktlig komedi när en pensionerad CIA-agent, som i ärlighetens namn inte ser särskilt smidig ut, likt en gammal Steven Seagal-rulle, är världens farligaste vapen. Och tidernas kanske ostigaste slutscen.
Eftersom kidnappningsdramat Taken blev en otippad succé för ett par år sedan kommer det inte som en överraskning att vi blir påtvingande en uppföljare. Men det enda sättet att bli underhållen av Taken 2 är att ta det som en trollning och låtsas som att det är en parodi på föregångaren.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler filmrecensioner

Den blå filmen

I den första delen av Trikoloren-trilogin behandlar Krzysztof Kieslowski existensen med likgiltighet, sanningen som något subjektivt och livet som ett nödvändigt ont. Ändå är Den blå filmen liksom fastan, hösten eller sömnlösheten i sin rena form fri från substitut och som sådan oumbärlig.

Stulna blickar

Armando är en tandtekniker i femtioårsåldern med livlös blick. Han lockar unga killar på gatan i Caracas att följa med honom hem för en bunt sedlar. De får ta av sig, men han rör dem aldrig. Han vill endast betrakta en ung mans nakna bakdel på avstånd medan han tillfredsställer sig själv.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!